Boerenomelet
kook inspiratie:
Eieren zijn smakelijk, gezond en gemakkelijk om snel een smakelijk eiergerecht te maken. Een uitsmijter, omelet en de variant de “boerenomelet” zijn favorieten voor de lunch of als vleesvervanger bij de hoofdmaaltijd. De boerenomelet smaakt heerlijk en je kunt naar wens de omelet vullen met allerlei verschillende ingrediënten. Ook de gevulde champignon kaas omelet is favoriet bij de omelet eters.
Om de omelet te maken is het makkelijk om een kant en klare mix te gebruiken. Liever niet want een kant en klare mix bevat vaak overmatig zout en smaakversterkers. Wat de smaak af doet aan de omelet en er is niets lekkerder om dit gerecht zelf te maken.
De omelet kun je vullen met groentes of andere restjes die je over hebt uit de koelkast. Met groentes kun je allerlei lekkere variaties maken. Gecombineerd met vleeswaren, kaas, vis of kleine stukjes soja in de omelet zijn een lekkere variatie.
Recept boerenomelet
Voor de groente liefhebbers is de omelet een lekkernij die aangevuld kan worden met allerlei soorten (seizoens)groenten naar wens. Om je alvast een beetje op weg te helpen kun je kiezen uit verschillende groentes o.a.:
- Champignons
- Spinazie
- Prei
- Worteltjes
- Tomaat
- Doperwten
- Paprika
- Broccoli
- Restjes aardappelen
Hoe maak je de boerenomelet?
Ingredienten:
- verse (roerbak)groente of een restje groentje uit de koeling
- 40 gram champignons
- lente uitje
- eventueel voor een kaas smaak 25 gram geraspte kaas
- 3 grote eieren
- margarine of olijfolie
- snufje peper en zout
Breek twee eieren in een kom, voeg daaraan toe een eetlepel melk of room.
Kluts de eieren met een vork, garde of bolletjesgarde los totdat het schuimt.
Voeg naar smaak kruiden, peper en zout toe.
Doe wat margarine, boter of olie in de koekenpan en verhit deze.
Bak de groenten die je wilt toevoegen in 5 min al roerend om of voeg de restjes groenten die je over hebt uit de koelkast toe.
Schenk het eimengsel bij de groenten in de koekenpan. Laat het eimengsel zachtjes stollen.
Je kunt de boerenomelet afmaken met geraspte kaas. De kaas op de omelet of in de dubbelgeklapte omelet zachtjes laten garen tot de kaas is gesmolten. Je kunt de boerenomelet serveren met wit, bruin of volkoren brood. Het eier gerecht smaakt ook heerlijk bij een kom erwtensoep in plaats van een rookworst.