Portugal ’t vakantieland van 2022

Portugal is één van de vakantielanden waar je in 2022 kunt genieten van een vakantie. Dit vakantieland gelegen naast Spanje is aan te rijden met de auto en ideaal met een fly drive. Als zon aanbidder is de Algarve een aanrader waar je kunt genieten van de Portugese zee en op de goudgele stranden. Als natuurliefhebber kun je volop genieten van de mooie uitgestrekte soms grillige natuur. Ook als stedentrip is het een land waar tal van prachtige bezienswaardigheden te bewonderen zijn.

Portugal staat ook bekend om zijn gezellige authentieke stadjes, dorpjes, vissersdorpjes en gezellige markten. Het is een land met typische vissersplaatsen en mooie stranden voorzien van de kenmerkende Algarve’s rotspartijen. Voor de natuurliefhebber is ook volop te beleven, er zijn prachtige groen gelegen gebieden te bewonderen met wijnheuvels, velden en landerijen met kurkeiken en olijfbomen.

Lissabon en Faro

Lissabon - av24
Authentieke straatjes van Lissabon

Wanneer je kiest voor een stedentrip zijn er in de steden Lissabon en Faro bezienswaardigheden te zien om te bezichtigen. Lissabon staat bekend om zijn romantische uitstraling, karakteristieke trammetjes die je kunt bewonderen in de authentieke straten van de stad. Lissabon is een stad met een mengeling van street art, historische gebouwen en monumenten. Het staat ook bekend om zijn prachtige kleurrijke tegels.

In de stad zijn tal van gezellige restaurantjes te vinden waar je kunt genieten van een lekkere Portugese maaltijd of een drankje op een terras.
Ook Porto is een aanrader, het is een stad met een gezellig oud centrum bekend om zijn karakteristieke ijzeren bruggen en traditionele boten die kenmerkend zijn voor de stad Porto. Ook in deze mooie stad zijn tal van bijzondere historische gebouwen en monumenten om te bezichtigen.

Het Portugese landschap

Om de natuur in Portugal te bewonderen is het Portugese landschap Alentejo bij uitstek een bezoek waard. Het landschap laat de meest prachtige uitgestrekte velden zien waar je olijfbomen en kurkeiken kunt zien. In een prachtig landschap onderbroken waar je hier en daar een idylische kleine stadje ziet gevestigd op een heuvel. Alentejo heeft een landschap met een ongerepte kustlijn. Als wandelaar kun je daar genieten van een lange wandeling over één van de visserspaden in de natuur.

Het Venetië van Portugal

Wie weet heb je weleens gehoord van het Venetië van Portugal? Wil je het Venetië op een Portugese manier bleven dan is Aveiro voor jou de plek om dit te doen. In het stadje kun je tijdens een kanaaltocht genieten van het uitzicht op de prachtige gebouwen in een stijl van Art Nouveau. Aveiro heeft meer, het heeft een sfeervol centrum met leuke restaurantjes, de vismarkt de Mercado da Peixe is een uitje waard om te zien.
Ben je benieuwd hoe er gevist wordt in Aveiro? in het vissersdorp Torreira kun je de vissers aan het werk zien. Torreira is het vissersdorpje wat bekend staat om zijn aangemeerde kleurrijke vissersboten.

Genieten in de Algarve en de Azoren

Heerlijk genieten in de Algarve.

De Algarve, wie kent het niet, het staat bekend om zijn goudgele stranden met een prachtig uitzicht op de Portugese zee en schitterende rotspartijen. Het gebied ligt gelegen ten westen en ten oosten van de stad Faro met kilometerslange stranden. De rotspartijen van de Algarve bieden heerlijke strandjes waar je volop kunt genieten van je strandvakantie.

Het bekende zonnige gebied vooral onder de zon aanbidders en vakantiegangers is vooral geliefd als vakantiebestemming. Om zijn leuke authentieke dorpjes en markten die je kunt bezoeken en waar je kunt genieten van een lekkere Portugese visgerecht in één van de vele restaurantjes en terrasjes in dit gebied. De Algarve is ook een aanrader wanneer je wilt overwinteren en ver weg van ons koude kikkerlandje wilt zijn.

De Azoren is de plek voor de natuurliefhebber die niet van druk gelegen toeristische vakantiebestemmingen houdt. Het is een gebied bestaande uit een groep vulkanisch eilanden opgedeeld in de westelijke -, centrale – en de oostelijke Azoren. De eilanden groep staat bekend om zijn prachtige natuur waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten. De Azoren is een bestemming waar je als natuurliefhebber volop kunt genieten in de mooie rustige natuur.