Schitterende Portugese Azoren

Prachtige uitzichtpunt op de Azoren

De Azoren van Portugal is schitterend en vooral bijzonder voor een vakantie. Je kunt meedoen aan een dagtrip naar het oosten van Sao Miguel. Of Quad Biking in Sete Cidades en voor de natuur liefhebber kun je walvissen spotten of wandelen naar een van de schitterende uitkijkposten van Ponta da Ferraria. Het natuurlijk zwembad van Ponta da Ferraria is een belevenis om te zien of in te baden.

De oostelijke Azoren een belevenis op zich

Over de Azoren is veel te vertellen het heeft ongerepte natuur ideaal voor de natuurliefhebber die graag in de natuur wandelt en tot rust komt of zwemt en geniet van de één van de uitkijkposten met uitzicht op de Atlantische oceaan.

De Azoren is een Portugese eilanden groep bestaande uit negen eilanden, opgedeeld in drie grote gebieden;

  • De westelijke bestaande uit de eilanden Flores en Corvo.
  • De centrale bestaande uit Terceira, Sao Jorge, Graciosa, Pico en Faial.
  • De oostelijke bestaande uit Santa Maria en Sao Miguel waar ook de hoofstad van de Azoren zich bevindt Ponta Delgada.

De eilanden hebben ieder opzich hun eigen natuurlijke charme en bijzonderheden. Op elk eiland kun leuke en bijzondere dingen en wanneer je van plan bent om een trip naar São Miguel te maken is een bezoek aan Ponta da Ferraria een aanrader het ligt ongeveer 44 km van São Miguel. Je kunt wandelen door vulkanische gebieden en er ligt daar een warmwater bron onder water. Het natuurlijke zwembad wordt opgewarmd door eb en weer afgekoelt tijdens vloed door het water van de Oceaan.

Heerlijk baden en genieten van de Atlantische Oceaan

Ponta da Ferraria is een schitterende plek op de Azoren het ligt gelegen tussen Ginetes en Mosteiros op het westelijke puntje bestaande uit de grillige lavasteen langs delen van de kunstlijn van Sao Miguel.
De geschiedenis van Ponta da Ferraria is dat het gevormd werd door een pseudokrater. Waar de hete lava over de zee stroomde en door geologische processen is het vulkanische verschijnsel ontstaan.
De grillige kustlijn waar de kustplaats ligt geeft een prachtig uitzicht op de diepblauwe Atlantische oceaan vanaf de grote schitterende kliffen. Het heeft een natuurlijk zwembad verwarmd door een warmwater bron van 18 tot 28,1 bij eb en met een hoogtepunt van eb tot maar liefst 61,8 graden.Tijdens vloed slaan de golven van de oceaan over de rand van de rotsblokken waardoor het water afkoelt in het natuurlijk zwembad. Varierend van welk getijd of tijd van het jaar. Vanaf de kliffen voel je een heerlijk verfrissende zeewind verwarmd door de warme golfstroom van de oceaan.

Ponta da Ferraria heeft niet alleen dit natuurlijke zwembad het heeft voor de wandelaar mooie uitkijkposten.

De Azoren heeft een schitterende natuur met het uitzicht op de Atlantische oceaan. Met een verrekijker aan land kun je prachtige zeezoogdieren spotten. Of bij de lokale toeristen bureau’s kun je een excursie boeken om mee te doen aan een walvis tour. Zo’n tour is een schitterende belevenis om mee te maken op de Azoren.