Hoe je afvalt met hardlopen

Hardlopen en atletiek zijn sporten die populair zijn geworden, vooral het hardlopen is in populariteit het laatste jaar gestegen. Sportscholen worder minder bezocht en de sporter wil graag in de natuur of buitenlucht trainen.
Wanneer je wilt afvallen en wilt (leren) hardlopen is de keuze gemakkelijk gemaakt om over te stappen naar een sportievere gezondere levensstijl. Hierbij hoort ook een gezonder eetpatroon wat je kan helpen bij je doelstelling.

Door te minderen van overdadige suikercomsumptie, fastfood en het kiezen van gezondere producten als oa: groente, fruit, volkoren producten en 1x per week te kiezen voor een plantaardige vleesvervanger. Zal je helpen bij de motivatie om af te vallen en sportiever te worden. Mischien eet je al gezond wil je alleen je sportiviteit vergroten. De één doet aan atletiek en de ander sport graag in de buitenlucht aan de kust, het bos, het meer of het park.

atletiekbaan hardlopen av24
hardlopen en atletiek populair

Wanneer je wilt afvallen kun je dit met een juist voedingsschema in combinatie met je hardloopschema doen.
Het aantal kcal dat je verbrandt is hoog en wanneer je je houdt aan een goed voedingsschema wat bij je past met de juiste hoeveelheid kcal, verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten die je tot je neemt kun je afvallen naar jouw gewenste gewicht wat je voor ogen hebt.

Je (over)gewicht bij het hardlopen

Toch is het van belang om te weten dat je gewicht bij het hardlopen een belangrijke rol speelt. Door een teveel aan gewicht (het vetpercentage van je lichaam), kun je stellen dat er een kans bestaat dat wanneer je niet de juiste loop hanteert, afstand, tijd en het schoeisel blessures kunnen ontstaan. De kans op blessures of zelfs ontstekingen aan pezen en gewrichten kan ontstaan of toenemen.

Hoe hoger het overgewicht des te hoger de klap die het lichaam moet opvangen tijdens het hardlopen.
Om dit te vermijden voordat je wilt gaan (leren) hardlopen kun je ervoor kiezen om je gewicht te verminderen.

Door regelmatig een X aantal km per week te gaan wandelen waardoor je kunt afvallen. Door eerst gewicht kwijt te raken zal dit positief van invloed zijn op je lichaam. Je kunt steeds sneller gaan wandelen waardoor je ook conditie opbouwt, je afvalt en meer ready zult zijn om met hardlopen te beginnen.

Welke hardloop schoen kies je voor het hardlopen?

Hardlopen vereist goed schoeisel voor het trainen van je lichaam. Waarom kiest een hardloper voor een goede hardloop schoen?
De hardloper wil een hardloop schoen die tijdens het hardlopen voldoende comfort biedt in combinatie met de juiste demping en stabiliteit wat een belangrijke rol speelt tijdens het hardlopen.
Er zijn verschillende hardloop merken die uitstekend schoeisel maken speciaal ontworpen voor de hardloper. Het merk Brooks Running maakt hardloop schoenen die voldoen aan de hardloop eisen van de hardloper, waarbij de modetrend een rol speelt.

kies geen casual sportschoen voor het hardlopen

De mening over welke hardloop schoen het beste is? kan niet direct beantwoord worden.
Je kunt stellen dat factoren als: hoe de hardloper zich verplaatst, lichaamsgewicht, lichaamsbouw, lichaamslengte, voet verplaatsingen, km afstand en de eventuele voetproblemen die kunnen ontstaan meespelen in het bepalen van de schoen.

Menig ervaren hardloper weet dat verkeerd hardloop schoeisel funest kan zijn voor de training of wedstrijd. Waardoor langdurig blessures aan voet, knie of de rug en nek kunnen ontstaan.

Vergeet de casual sportschoen bij het hardlopen

Overjarige casual sportschoenen die een tijdje bivakkeren in je garderobe kast zullen niet de stabiliteit, comfort en demping bieden tijdens het hardlopen dan de schoen die daarvoor wel geschikt is. De casual sportschoen zal ongetwijfeld prima lopen tijdens je werkzaamheden op kantoor maar zijn bij uitstek niet geschikt om een sport te beoefenen als hardlopen.

Er zijn diverse hardloop merken die goede hardloop kleding en schoenen maken.
Brooks running is één van de bekende merken die bekend staat op het gebied van hardlopen. Zij bieden in verschillende prijsklasses schoenen met esthetische als atletische voorkeuren in diverse kleuren en stijlen waarmee je de hardloop duurtraining, trail running, korte km run goed op kunt uitlopen en je er modieus uitziet tijdens het sporten.

Wanneer je eerst wilt afvallen in combinatie met wandelen kun je bij dit merk terecht voor modieuze wandelschoenen die geschikt zijn om op te wandelen. De wandelschoenen zijn voorzien van een leren bovenwerk hebben een goede ondersteuning en zijn voorzien van een antislip zool om een soepele wandeling te kunnen maken.

Laat je zien in het donker tijdens het hardlopen

Je zichtbaarheid in donker tijdens het hardlopen is belangrijk om op te vallen. Je wilt tijdens het hardlopen graag gezien worden door je mede weggebruikers.
De hardloop merken hebben in hun assortiment voor de dames en heren oplichtende hardloop kleding die de zichtbaarheid van de hardlopers vergroot.

Je wilt niet graag over het hoofd gezien worden door andere weggebruikers. Er zijn goede accessoires verkrijgbaar voor hardlopers om je zichtbaarheid op de weg, het asfalt en fiets-, en voetpaden te vergroten.

Laat je zien aan mede weggebruikers

De sportieve modieuze sportkleding is volop aanwezig in allerlei kleuren en ontwerpen.
Je kunt je kleden in een stijl waarin je graag gezien wilt worden en wat bij je past tijdens het sporten. Ben jij een natte hardloper en geef jij niet om druiliger nat weer?
Voor de slecht weer lopers hebben zij in hun assortiment kleding items om lekker droog te blijven tijdens het natte of druilerige weer.

Plaats een reactie