Vakantiepret op de Azoren

Op vakantie naar deze eilanden is een fantastische belevenis om te doen. Je vindt er ongerepte natuur met prachtige flora en fauna; bloemen, planten, vogels en andere dieren die kenmerkend zijn voor de eilanden. Het natuurlijk paradijs is te bewonderen tijdens een lange wandeling of wanneer je de natuur in al zijn facetten wilt gaan fotograferen. Zowel aan land als aan de kust is het schitterend om te zien met ongelooflijke mooie uitzichtenpunten op de Atlantische oceaan. De eilandengroep is de natuur-, sport-, en watergenieter de ideale vakantieplek waar je activiteiten kunt ondernemen bij en in :

 • watervallen
 • rivieren en beekjes
 • kraters
 • geisers
 • vulkanen
 • ruige kliffen
 • schitterende uitkijkposten
 • ongerepte natuur
 • natuur zwembad

Niet alleen voor de rustzoeker of sport genieter is het heerlijk vertoeven daar ook voor de excursie fanaat zijn er tal van verschillende leuke, interessante, uitdagende of ontspannende excursies te doen. De fijnproever kan heerlijke traditionele gerechten en drankjes proeven. Een aanrader voor tijdens of na een mooie historische stads, dorps of natuur wandeling. De rondreiziger kan zijn hart ophalen door een rondreis te doen waar je van eiland naar eiland hopt.

Azoriaanse vakantie tips

De reistijd naar je Portugese vakantiebestemming duurt niet lang,
binnen een paar uur vliegen ben je gearriveerd op één van de eilanden. Waar je kunt genieten van je vakantiepret in een heerlijk klimaat. Het lokale weer is variërend tussen de negen eilanden en elk eiland heeft zo zijn charme en excursies. Er zijn verscheidende leuke en uitdagende tours te boeken. Alvast een voorproefje wat je kunt doen op de eilanden:

Vakantiepret op de Azoren
 • Canoying en abseilen waar je kunt genieten van prachtige watervallen en mooie beekjes.
 • Food tours voor de fijnproevers die meer willen proeven dan een simpel gerecht, de foodtour bestaande uit tradionele Azoriaanse hapjes, gerechten en drankjes.
 • De natuurliefhebbers die vogels willen spotten of de Azoriaanse wandelparadijs en geologische routes wilt verkennen. Onderwijl genietend van de meest prachtige natuur en uitkijkpunten.
 • Moutainbikers die begeleidende tours kunnen boeken om er fietsend op los te gaan.
 • De waterliefhebbers kunnen hun hart op halen met duiken, zeilen, kanovaren, surfen, snorkelen of sportvissen op
 • Een sportvis tour waar je het water op gaat in een traditionele Azoriaanse vissersboot.
 • Dolfijnen, walvissen, schildpadden en andere zeezoogdieren spotten.

Het surfparadijs Ericeira en São Miguel

Ericeira bekend als de meest populaire surfplek in Europa is niet de enigste surfplek van Portugal.
Deze prachtige kustplaats is zeer geliefd vanwege zijn charme en de prachtige kliffen met uitzicht op de Atlantische Oceaan waarmee is Ericeira de topper voor menig surfer. Toch is er een andere plek waar je heerlijk kunt surfen, surfspullen kunt huren of een les of surfkamp kunt boeken. Op het eiland São Miguel ongeveer 1400 km ten westen van Portugal met als hoofdstad Ponta Delgada kun je surflessen nemen om te leren surfen. Het eiland is een perfecte plek om surfen maar ook om relax rond te dobberen of te peddelen. Voor wind en kitesurfers zijn de weersomstandigheden optimaal vanwege de sterke windvlagen en schuimkoppen om overheen te gaan.

De stormrider de handige leidraad voor surfspots

Wie meer wilt weten over surfspots is er voor de surfers een informatief boek over surfspots van de Stormrider reeks. Extra handig wanneer je besluit op surfvakantie te gaan. In de 4e editie van de Stormrider Guide Europe staat te lezen waar je surfspots uit diverse landen kunt vinden waaronder Portugal de Azoren.
De informatieve reek vertelt jou waar je in welk getij en in welke condities kunt surfen. Handig wanneer je meer wilt weten over het vinden van de leukste spots voor jouw ideale vakantie. Watersport is een must to do op de Portugese eilanden voor de beste reef-, beacht-, en point breaks waar je hart kunt ophalen. Ook de watersporter die van snorkelen, duiken, kanovaren, vissen, walvisspotten kan hier leuke wateractiviteiten doen.

Ilheu vila Franco Campo het snorkel paradijs

Wanneer jouw hobby snorkelen is kun je heerlijk vertoeven in het water van Ilheu Vila Franco Campo. Het is de meest bekende plek onder snorkelaars op het eiland. Je kunt genieten van het heerlijke oceaan water en het is een prachtige snorkel plek om te zien. Het bijzondere van deze plek is dat het een gezonken vulkaan is waarvan de kraterrand net boven het zeeniveau van het oceaan water uitsteekt.

Ontdek de geheime van de prachtige portugese eilanden.

Wandel, hiking en bezienswaardigheids tips

Er is zoveel meer te beleven voor de natuurliefhebber ook wanneer je geen watersporter, visser of strandgenieter bent. Wanneer je van een prachtige uitzicht houdt op de Atlantische oceaan met schitterende uitkijkpunten of je wilt gaan hiken, wandelen in bos en natuur is er een handige wandelgids die je op weg helpt.

De Rother wandelgids Azoren
De wandelgids is een handige gids voor de kust en bergwandelaar die wandelingen willen maken in de prachtige natuur. Er zijn wandelmogelijkheden op de eilanden waar je kunt wandelen langst de prachtige ruige kust tot aan een wandelroute die je meeneemt naar de hoogste berg gelegen op Pica. De wandelgids is voorzien van 77 wandelroutes met gedetailleerde kaarten en van beschrijvingen. Wie de gids liever digitaal heeft is deze ook verkrijgbaar in ebook.

Top 10 Azoren
Een andere handige gids wanneer je mooie bezienswaardigheden wilt zien, de leukste winkels of op zoek bent naar een restaurant voor een heerlijk traditioneel gerecht.

Surfen op de Azoren | av24
Portugese vakantiepret

Voor de mooiste bezienswaardigheden of waar je het heerlijkste traditionele gerecht kunt vinden kun je het internet afstruinen opzoek naar top reviews. Een andere optie is om de Top 10 Azoren gids aan te schaffen die je handig op weg helpt. De gids is gemakkelijk mee te nemen en heeft een uitneembare kaart zodat je gemakkelijk de weg kunt vinden. De gids bevat ook diverse wandelroutes waarmee je wandelingen kunt maken door het prachtige landschap van de Portugese eilanden.